Woensdagavond 7 november is Jo Versteijnen onder valse voorwendselen meegenomen naar het ’S-PORTCAFE van Sportalliantie Rosmalen in Perron 3.
Jo zou ondergetekende ondersteunen in een korte presentatie over Heemkundekring Rosmalen en de vele verhuizingen die er zijn geweest.
Niets was minder waar, Heemkundekring Rosmalen had Jo genomineerd als Rosmalens vrijwilliger 2018, deze wordt gekozen door Rosmalens Verenigingen Contact (RVC).

Na het inleidende programma van ’S-PORTCAFE werd eerst Stijn Lathouwers van MHC Mixed Hockeyclub Rosmalen als Rosmalens jeugdvrijwilliger 2018 naar voren gehaald. Daarna was het de beurt aan Jo, volledig verrast werd hij door Adriënne Hazenberg, voorzitter RVC, ook naar voren gehaald. In een kort interview vertelde Jo wat hij allemaal aan vrijwilligerswerk heeft gedaan, naast de 40 jaar die hij bij Grasso in ’s-Hertogenbosch heeft gewerkt.

FVB_3336
FVB_3395
FVB_3399
FVB_3405
FVB_3447
FVB_3451
©2018 Heemkundekring Rosmalen Foto's: Frans van den Bogaard

Voor diegene die het nog niet wisten:
Eind jaren zestig, begin jaren zeventig was Jo vele jaren actief als trainer, leider bij v.v. OJC Rosmalen, waar hij overigens zelf ook nog verdienstelijk in het 2e elftal heeft gevoetbald. Ook was Jo ruim 12 jaar actief in de redactie en als fotograaf bij de ROS-kabelkrant.

Het meest zullen we Jo kennen met zijn niet aflatende inzet voor onze Heemkundekring Rosmalen, als geboren en getogen Rosmalenaar weet hij alles over vroeger. Jo beheert het archief, is actief met exposities, repareert kleine beschadigingen aan onze fraaie maquettes, digitaliseert foto’s en geeft informatie over historische vraagstukken, etc. Gelijktijdig is hij ook samen met zijn vrouw Truus actief als vrijwilliger op Mariaoord en dat allemaal op een fraaie leeftijd van 80 jaar.

Nadat Jo de bloemen en de Trofee in ontvangst had genomen werd hij door een groot aantal aanwezige vrijwilligers van Heemkundekring Rosmalen in de Foyer van Perron-3 gefeliciteerd en werd er onder het genot van een drankje gezellig nagepraat.

Jo de eretitel Rosmalens vrijwilliger 2018 is je van harte gegund, namens alle leden van Heemkundekring Rosmalen van harte gefeliciteerd.

Rien van den Broek, voorzitter

Op donderdag 15 november 2018 organiseert de Heemkundekring Rosmalen een filmavond.
De film over de Lambertuskerk, vrij recent gemaakt door de leden Peter van Hoek, Piet Korsten en Antoine de Visser, zal deze avond aan u getoond worden. Deze film duurt ongeveer 20 minuten, gevolgd door korte filmpjes van Ad Abelen over de natuur van Rosmalen en omgeving. De duur van deze filmpjes zal in totaal één uur bedragen.

De film zal gedraaid worden in onze eigen Heemkamer in Perron 3, waar u vanaf 19.15 uur van harte welkom bent. De film zal starten om 19.30 uur.

Wilt u bij deze filmavond aanwezig zijn? Meldt u dan snel aan, want er zijn voor deze avond maar 30 plaatsen beschikbaar. Aanmelden kunt u door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wij zien uw aanmelding graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van Heemkundekring Rosmalen

Hartelijk welkom op onze website!!

Leuk dat u komt kijken wat wij als Heemkundekring Rosmalen allemaal te bieden hebben.

Als u onze mooie en verzorgde site 'doorloopt' zult u verrast worden door de veelheid aan informatie en mooie plaatjes. Wellicht geeft deze site antwoord op uw vragen.

Rosmalen 1815 TestasGezicht op Rosmalen, aquarel uit 1815 van de hand van Testas

Meer dan 25 jaar inventariseren, onderzoeken, archiveren en publiceren door een groot aantal vrijwilligers met een hart voor Rosmalen, heeft een schat aan informatie en materiaal opgeleverd, waar wij trots op zijn!

Natuurlijk kunnen wij niet alle informatie die in ons bezit is op deze site plaatsen.
U kunt ons zowel via het contactformulier op deze site bereiken als telefonisch op maandagavond tussen 19.00 en 20.00 uur in ons Heemhuis gevestigd in Perron-3.

Informatie, aanvullingen en/of opmerkingen kunt u doorgeven via het contactformulier.

Bedankt voor uw belangstelling en bezoek ons vaak!!

LB 160trans
Aantal hits: 357506

©2014 - 2018 Heemkundekring Rosmalen - Vandaag: woensdag 14 november 2018 - Tijd: 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft