Interview van ca. 25 minuten met muziek. Aan de orde komen o.a. de doelstelling van Heemkundekring Rosmalen, het papieren archief in de kelder van Perron-3, onze uitgebreide beeldbank. Maar ook de situatie van onze prachtige klok, het historische uurwerk (1875) uit de Lambertuskerk. Er is aandacht voor het door ATO Scholenkring aan Heemkundekring Rosmalen in bruikleen gegeven schilderij van Kees Bastiaans ‘Rosmalens dorpsleven’.

De eerste Algemene Ledenvergadering van voorzitter Rien van den Broek wordt doorgenomen, naast de ambitie om een geschreven beleidsplan voor de komende jaren verder te ontwikkelingen worden de drie speerpunten besproken. Ten eerste: Nieuwe huisvesting, meer ruimte dan nu in Perron-3, waaronder de behoefte om echte expositie-ruimte voor onze prachtige collecties-zaken. Bij voorkeur naar het dorp, te denken valt aan de huidige pastorie maar ook aan Landgoed Coudewater, waar we al eerder hebben gezeten. Het tweede speerpunt, als we de huisvesting willen uitbreiden, hebben we ook meer financiën nodig. We hebben nu 275 leden, mijn ambitie is om dit te verdubbelen, als alle huidige leden een nieuw lid aanbrengen dan zijn we er al. Hierbij dus mijn oproep aan iedereen, kijk rond in je familie en kenniskring en maak ze lid via onze website. Voor de kosten hoef je het niet te laten en wat te denken van onze mooie blad ‘Rosmalla” wat je 3 of 4 keer per jaar in de bus krijgt. Mijn derde speerpunt zijn de ondernemers in Rosmalen, als geboren en getogen Rosmalenaar weet ik zeker dat deze ondernemers ons best zouden willen steunen, geen grote bedragen, maar wel onder de noemer van ‘Vriend van Heemkundekring Rosmalen’. Ik nodig alle ondernemers dan ook graag uit, neem contact met mij op dan gaan we een mooie toekomst tegemoet.

ROS 400 ROS 400 2

Als Heemkundekring Rosmalen maken we films, organiseren we wandeltochten, maar we gaan ook naar de jeugd, zoals het spreekwoord luidt: Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Onze vrijwilligers zijn als proef naar twee basisscholen geweest, naar De Sprong op de Grote Wielen en De Terp in de Overlaet, ze hebben hier een lezing gehouden over de geschiedenis van Rosmalen. Muisstil was het, buitengewoon aandachtig en met veel enthousiasme is de lezing door de leerlingen van de bovenbouw en hun leerkrachten ontvangen. Deze activiteit willen we graag verder ontwikkelen.

Naam Afspelen Duur
Kijk Op Rosmalen
Zondag 31 maart 2019

23:01 min