Woensdag 20 april 2016 is er (zoals eerder gemeld) een lezing over tradities in de Heemkamer op de eerste verdieping van Perron-3. Aanvang 20.00 uur.
Helaas was dhr. Jan Franken afgelopen zaterdag betrokken bij een ongeluk en ligt hij met letsel in het ziekenhuis. Daarom wilden we de lezing afblazen, maar toen kwam er op Google een andere lezing over tradities bovendrijven (leve het internet!).
Gelukkig is ir. Adriaan Sanders, voorzitter van Heemkundekring Uden, bereid om zijn lezing over tradities in Brabant bij ons te geven. Ook deze lezing wordt geprezen, dus kom luisteren en kijken naar Tradities in Brabant.

Tradities zijn belangrijk. Ze zeggen iets over onze eigen identiteit. Wie we zijn, kun je zien aan wat we doen. Wat doen we alsof het vanzelfsprekend is? Waarom doen we dat zo?
Vaste gewoontes maken het leven wat makkelijker. Tradities staan een stapje hoger: ze maken het leven zinvol. Tradities verdwijnen maar er komen ook nieuwe tradities bij.

U zult versteld staan hoeveel tradities u zelf in uw bagage heeft, zonder dat u het beseft, en vooral zonder dat u de achtergrond kent.

koffietafelWe hebben zoveel Brabantse tradities, dat we meedoen zonder het zelf te beseffen. Dat we achterom komen wanneer we koffie komen drinken of gewoon even komen buurten: dat is Brabants. De Brabantse koffietafel was ooit een niet al te droevig dodenmaal.
Drie kussen bij een begroeting: het is in Brabant begonnen.

Er zijn zoveel tradities dicht bij huis, dat er een cursus van 10 bijeenkomsten nodig zou zijn om de belangrijkste te behandelen. Daarom krijgt u alleen de krenten uit de pap te horen en te zien op woensdag 20 april. Dan kijkt dhr. Jan Franken samen met u naar ‘tradities’ en zal hij er de nodige uitleg over geven. Dit gebeurt aan de hand van een powerpointpresentatie.

De recensies zijn lovend, dus deze lezing mag u niet missen!

shirt houdoe smallPlaats: Heemkamer op de eerste verdieping van Perron-3.
Aanvang: 20.00 uur.
De ruimte is toegankelijk vanaf 19.30 uur. U hebt dan gelegenheid om een kopje koffie/thee te drinken (prijs € 1,00). Er is om 21.00 uur een korte pauze, met gelegenheid om iets te drinken te nemen.
Entree leden: € 1,00. Ook niet-leden zijn welkom, maar zij betalen € 3,50 entree.

Jan Franken is heemkundige, docent bij de KBO.
Hij was docent aan de Seniorenacademie en bestuurslid van de koepelorganisatie Brabants Heem.

zaterdag 18 november 2017