OnsRosmalen1996kl
Uitgever:
Producenten:
Hoesontwerp:

Stichting Bewaarder Rosmalens Cultureel Erfgoed
Frans van den Bogaard & Herman Hubers
Ger Nijkamp & Wil van Bakel

Ons Rosmalen, ons Rósmòlle.

'Ons Rósmòlle' zal voor velen verbonden blijven aan Jo van Hoof die als Kobus Knol furore maakte in carnavalstijd. Het Rosmalense volkslied, 'M'n èigen dùrpke', geschreven door Toon van Balkum, is ook in die prachtige Zandhazensfeer ontstaan.
Wij houden goede herinneringen aan de zandhazenzittingen, waar Knillus Klippel over Burgers' dierenpark mochten buurten en later ook als 'conifeer' mochten optreden.
Rosmalen was qua oppervlakte altijd al een grote gemeente; tegenover de kerk in Nuland begon zij destijds en wij waren Rosmalenaar, ook al gingen we naar de Nulandse kerk en school. Als je, zoals wij, op een uithoek aan de Oude Baan, ook wel ooit spottend 'Tiejnhutte' genoemd, geboren en getogen bent, heb je wel zeer bijzondere Rosmalense mensen ontmoet in je jeugd. We denken bijvoorbeeld aan Jèntje Jorrizze, de Liebus, Bórtje, Piejt Frot, Drika Pek, Roos Plientjes, Haske Bout, Mina Mèlk, Grarus Kappe, Grèt Vlee, Dillus Verhage, Han de Pruis, Harrie en Mrinus Koek en Bèrt d'n Bùrgt. Mensen die stuk voor stuk verbonden blijven aan boeiende, oude verhalen.
Later hoorden we vooral van kapper d'n Blom, schoolgenoot van Piet Gurtjes, onze vader, prachtige dorpsverhalen, die we schrijvender- en vertellernderwijs met veel plezier doorgaven, ook jarenlang in 't Rósmòles K'tierke. Wij hebben met veel plezier gebuurt voor de ROS bij Rinie Heijmans, Herman Hubers, Riet van Oorschot en Jan Hoofs en het was 'zunt' dat we het op de lange duur niet konden volhouden.
En nu na alle veranderingen - het valt niet mee met terugwerkende kracht alsnog in Den Bosch geboren te zijn - heeft de Stichting Rosmalens Cultureel Erfgoed extra bestaansrecht gekregen, dunkt ons.
'Bleft op oew èige, mooi op oew èige....' zó 'n wèllie wille ònvulle mi 'Bleft mooi gruts op oew èige, want ' dè is 't wèrd! Want 'vur ons waar dè klèin huukske laand, wèl 't schònst van gelijk onderhand.'
Het is een welkome bijkomstigheid dat de opnames bij Session Sound Recordings, de oer-Rosmalense en Brabantvriendelijkste studio, gemaakt werden. Cor Swanenberg.

De Notenboom
Cor Swanenberg, Hennie Korsten & Sjef van Schalen

La Montanara
Rosmalens Mannenkoor o.l.v. Fred v.d. Grint

Die boerderij in Rusmolle
Mari de Bijl & Jan Willem Verhoeven

Vanavond gaan we stappen
CV De Oetelhaozen

Sad Rag
Saxperience o.l.v. Ellen van Geel & Peter Lammers

Dreamboat
Toeternietoe Rosmalen

Straussamüsement
Operettevereniging Rosmalen o.l.v. Ago Verdonschot

Hold on, I'm Coming
Missing One

We gaan naar America
Zandhupkes (Soos Satisfaction)

Twijfels
Big Band 'Big Swop' o.l.v. Fons van Gorp

Trefferslied
De Treffertjes o.l.v. H. de Wit

Blèft op oeuw eige, mooi op oew eige
Ted v.d. Loo & Hofkapel de Zandhazen

Wor kort geleje
Toon, Thea en Caroline van Balkum & Rosmalens Revue Gezelschap

As Torrents in Summer
Vox Una o.l.v. Corry Koreneef

Think of Me
The Jumping Strings

ROS Radio-jubileumlied
ROS Radiomensen

Laatste minuten ROS Radio
Jan Rottier, Hans Breuer en Wietse van der Plas

LB 160trans
Aantal hits: 368824

Zoeken

©2014 - 2019 Heemkundekring Rosmalen - Vandaag: woensdag 16 januari 2019 - Tijd: 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft