logo1200

Heb je altijd al willen weten waar de wortels van je familie liggen? Wat je voorouders voor mensen waren? Of je van een bekende of belangrijke familie afkomstig bent? Dan is er nu de kans om een start te maken om het allemaal uit te gaan zoeken. Ben je al begonnen met het onderzoeken van je familiegegevens, maar weet je niet goed hoe je het verder aan moet pakken, dan is dit de kans om het te weten te komen.
Op woensdag 28 januari start er een cursus van vijf lessen in Perron-3 en dan staat vooral februari in het teken van genealogie of in de volksmond stamboom-onderzoek genoemd.
Heemkundekring Rosmalen heeft ‘Antecedentia’ in de arm genomen om een cursus ‘Genealogie voor beginners’ te gaan verzorgen. Na een zeer interessante lezing van dhr. John Boeren in november j.l. is er besloten om hem ook voor de geplande cursus te vragen. Wij durven u te garanderen dat John u op een interessante, maar toch luchtige wijze, de nodige kneepjes van het vak zal leren.

De cursus wordt op de volgende data gegeven en ziet er als volgt uit:
Woensdag 28 januari: inleiding en algemene theorie, 4 februari: burgelijke stand, 11 februari: bevolkingsadministratie, 25 februari: dtb-registers en 4 maart: overige bronnen. (In de week van carnaval is er geen les)
De kosten bedragen € 50,00 voor leden en € 60,00voor niet-leden. Lesmateriaal en koffie / thee zijn bij de prijs inbegrepen. De lessen worden gegeven in de Heemkamer op de eerste verdieping van Perron-3 in Rosmalen. Ze beginnen om 19.30 uur en zullen 1½ uur duren. Er wordt tussendoor een kleine pauze ingelast voor (nog) een kopje koffie of thee.
De huiswerkbelasting is niet zo groot, dus twijfelt u of u wel genoeg tijd hebt om van alles uit te gaan zoeken, dan is het toch de moeite waard om deel te nemen.

Hebt u interesse om deel te nemen aan de cursus? Dan kunt u zich aanmelden via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Het maximum aantal deelnemers is 15, wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Zoeken

©2014 - 2020 Heemkundekring Rosmalen - Vandaag: dinsdag 2 juni 2020 - Tijd: 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft