Heemkundekring

Rosmalen

BELANGRIJK:
image removebg previewIn het belang van ons allemaal heeft de overheid maatregelen genomen tegen het verspreiden van het coronavirus. Hierdoor zien wij ons genoodzaakt om activiteiten uit te stellen of zelfs af te gelasten.

Kijk altijd op onze website onder activiteiten voor de laatste informatie over onze activiteiten.
afgelast2 removebg preview

Maandag 4 en dinsdag 5 mei; Herdenking Tweede Wereldoorlog,
Dit jaar anders maar niet minder met o.a. de film ‘Vijf Donkere Jaren’

Via www.ros-radio.nl en www.ros-tvkrant.nl kunt u als luisteraar én kijker volledig op de hoogte blijven van de gebeurtenissen die in Rosmalen op beide dagen plaatsvinden. Uniek is dat er op Ziggokanaal 43 bewegende beelden getoond zullen worden!

Op 4 mei zal er om 19.00 uur een film te zien zijn, gemaakt door een aantal leerlingen van het Rodenborch-College. Dan zullen er vervolgens voor en na de klok van 20.00 uur geluidsopnamen te horen zijn van het Callistus Ensemble bij de Gedachtenisruimte Vennehof.

Op 5 mei om 15.00 uur en om 20.00 uur zal onze film “Vijf donkere jaren” Rosmalen in de Tweede Wereldoorlog 1940-1945 worden vertoond. Deze prachtige film is een productie van onze Heemkundekring-vrijwilligers Piet en Jos Korsten en Peter van Hoek. De ROS TV-krant heeft het mogelijk gemaakt om zowel op uw TV als op uw computer, thuis of waar U ook bent deze indrukwekkende beelden te bekijken.

De wandel/fiets bevrijdingsroute-app, is door alle maatregelen vanwege het Coronavirus helaas nog niet klaar. Wij houden U via onze website op de hoogte.

Er komt nog een vervolg op onze film ‘Vijf Donkere Jaren’ kijk regelmatig op onze website, deze film deel 2 met als titel “Ooggetuigen” is zeer de moeite waard om te gaan bekijken. Uiteraard houden wij iedereen op de hoogte via deze website.

Hoe verder na 1 juni, hierover zullen we u uiteraard via onze website blijven informeren.

Zoals het er nu voor staan ligt het nog steeds in de bedoeling van de redactie om eind juni weer een Rosmalla uit te brengen.