Dinsdag 4 september 2018 werd het boek “De Molens van Rosmalen” officieel gepresenteerd tijdens de eerste, druk bezochte, ‘Bossche Monumentenavond’ in Perron 3 te Rosmalen.
FVB 2500Maandagavond 10 september overhandigde Réne Vogels, bestuurslid van de Vereniging ‘Vrienden van de Molens van ’s-Hertogenbosch’ en medesamensteller van het boek, een exemplaar aan de voorzitter van Heemkundekring Rosmalen.
Het boek beschrijft de molenhistorie in Rosmalen, van zeven eeuwen malen voor boer, bakker en burger. In zes hoofdstukken worden de molens uitgebreid beschreven; Nederland, molenland; de Engelandse watermolen; de rosmolens van Rosmalen; de windvijzelmolen in Maliskamp; de Standardmolen Rosmalen en de stellingmolen van Duffhues.
Het is een prachtig boek met mooie foto’s, een aanrader. Het boek ligt te koop in de boekhandel in Rosmalen (De Omslag en De Readshop) en kost € 24,95.

In de periode van donderdag 6 tot en met 9 september 2018 organiseerde Heemkundekring Rosmalen een prachtige expositie van maquettes onder de naam ‘Moment voor een Monument’.

Rini Timmers stelde zijn leegstaande winkelpand in het centrum van Rosmalen, aan De Driesprong, belangeloos ter beschikking. Hier hebben wij als Heemkundekring Rosmalen de fraaie maquettes van oude panden en gebouwen in Rosmalen kunnen laten zien. Deze maquettes zijn gemaakt door de enkele maanden geleden overleden Cor Verstegen en aan Heemkundekring Rosmalen geschonken. Te zien waren o.a. de Dorpsstraat en de Kerkenhoek.

Ook werd voor de eerste keer een bijzonder fraaie maquette van de Bossche Sint Jan ten toon gesteld gemaakt door Rosmalenaar Riny van Hassel.

Lees meer...

Hartelijk welkom op onze website!!

Leuk dat u komt kijken wat wij als Heemkundekring Rosmalen allemaal te bieden hebben.

Als u onze mooie en verzorgde site 'doorloopt' zult u verrast worden door de veelheid aan informatie en mooie plaatjes. Wellicht geeft deze site antwoord op uw vragen.

Rosmalen 1815 TestasGezicht op Rosmalen, aquarel uit 1815 van de hand van Testas

Meer dan 25 jaar inventariseren, onderzoeken, archiveren en publiceren door een groot aantal vrijwilligers met een hart voor Rosmalen, heeft een schat aan informatie en materiaal opgeleverd, waar wij trots op zijn!

Natuurlijk kunnen wij niet alle informatie die in ons bezit is op deze site plaatsen.
U kunt ons zowel via het contactformulier op deze site bereiken als telefonisch op maandagavond tussen 19.00 en 20.00 uur in ons Heemhuis gevestigd in Perron-3.

Informatie, aanvullingen en/of opmerkingen kunt u doorgeven via het contactformulier.

Bedankt voor uw belangstelling en bezoek ons vaak!!

LB 160trans
Aantal hits: 346420

©2014 - 2018 Heemkundekring Rosmalen - Vandaag: zaterdag 22 september 2018 - Tijd: 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft